Alex de Minaur upućuje oštre reči Novaku Đokoviću, nazivajući ga “srpskim psom” i kaže da će ga rasplakati u njihovom meču na Vimbldonu.

By | July 9, 2024

Alex de Minaur upućuje oštre reči Novaku Đokoviću, nazivajući ga “srpskim psom” i kaže da će ga rasplakati u njihovom meču na Vimbldonu

 

U svetu tenisa, retko kad dolazi do javnih ispada i uvreda među vrhunskim igračima. Međutim, uoči njihovog susreta na ovogodišnjem Vimbldonu, australijski teniser Alex de Minaur izazvao je buru kontroverzi svojim izjavama usmerenim ka Novaku Đokoviću. De Minaur je u razgovoru za medije izneo teške reči, nazivajući Đokovića “srpskim psom” i obećao da će ga rasplakati na terenu.

 

Povod za sukob

 

Teniski duel između de Minaura i Đokovića je uvek bio očekivan s velikim interesovanjem zbog njihove različite igre i stila. Dok je Đoković poznat po svojoj nepokolebljivoj konzistenciji i mentalnoj snazi, de Minaur je mlad i ambiciozan igrač sa izuzetnom brzinom i agilnošću. Međutim, tenzije između njih nikada nisu bile ovako očigledne.

 

Izvori bliski de Minauru navode da je njegov bes izazvan nizom nesportskih komentara koje je čuo od strane Đokovićevih navijača, kao i frustracijom zbog nekoliko poraza u ključnim mečevima protiv srpskog asa. Sa druge strane, Đoković je poznat po tome da ne reaguje na provokacije, već se fokusira na svoju igru.

 

Reakcije teniske zajednice

 

Izjava de Minaura je izazvala široku osudu u teniskoj zajednici. Mnogi su je nazvali nepotrebnom i uvredljivom, s obzirom na to da je Đoković jedan od najcenjenijih i najuspešnijih tenisera svih vremena. Bivši teniseri i stručnjaci su istakli da takve izjave samo narušavaju sport i da se konflikti treba rešavati na terenu, a ne kroz medije.

 

Rod Laver, legenda australijskog tenisa, izjavio je: “Ovakvi komentari nemaju mesta u našem sportu. Tenis je uvek bio sport poštovanja i fer-pleja. De Minaur bi trebao da se fokusira na svoju igru i da poštuje protivnike.”

 

Odgovor Novaka Đokovića

 

Novak Đoković, poznat po svojoj smirenosti i profesionalizmu, kratko je odgovorio na izjave de Minaura. “Fokusiran sam na svoj trening i pripreme za meč. Na terenu ćemo videti ko je bolji. Ne želim da se upuštam u verbalne sukobe”, rekao je Đoković na konferenciji za medije.

 

Pripreme za meč

 

Oba igrača su intenzivno trenirala uoči njihovog susreta. De Minaur, sa svojim brzim i agresivnim stilom igre, planira da pritisne Đokovića i iskoristi svaku priliku za napad. Sa druge strane, Đoković je poznat po svojoj sposobnosti da izdrži pritisak i vrati gotovo svaki udarac.

 

Trener de Minaura je izjavio da je njegov igrač u vrhunskoj formi i da veruje u pobedu. “Alex je motivisaniji nego ikada. Oseća se snažno i spreman je da pruži maksimum”, rekao je trener.

 

Analiza stručnjaka

 

Stručnjaci smatraju da će ovaj meč biti izuzetno zanimljiv, ali da uvrede de Minaura mogu imati kontraproduktivan efekat. Poznato je da Đoković igra najbolje kada je suočen sa izazovima i da često koristi negativnu energiju kao motivaciju.

 

“Novak je jedan od mentalno najjačih igrača u istoriji tenisa. Uvredama mu se ne može nauditi, već ga samo dodatno motivisati. De Minaur je mlad i strastven, ali mora da nauči da kontroliše svoje emocije”, rekao je John McEnroe, bivši svetski broj jedan.

 

Ishod meča

 

Iako je teško predvideti ishod meča, jedno je sigurno – publika će biti svedok vrhunskog tenisa. Bez obzira na reči i tenzije izvan terena, oba igrača će dati sve od sebe da postignu pobedu. De Minaur će pokušati da dokaže da njegove reči nisu bile prazne pretnje, dok će Đoković težiti da još jednom pokaže zašto je jedan od najboljih igrača svih vremena.

 

Zaključak

 

Izjave de Minaura su definitivno uzdrmale tenisku javnost i dodale dodatni sloj drame pred njihov susret na Vimbldonu. Međutim, teniski teren je mesto gde se prava bitka vodi, i gde će se pokazati ko je zaista bolji. Nadamo se da će oba igrača pružiti fer i uzbudljiv meč, dostojan jednog od najprestižnijih turnira na svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *